Velkommen til SVETTEKALKULATOREN!

Ved å svare på spørsmålene under vil du få en indikasjon på hvor mye du svetter og du evt vil dra nytte av å bruke mineraler/elektrolytter under trening og konkurranse
Beregningene under er ment som et utgangspunkt for å kalkulere din svetterate. Svarene på flere av spørsmålene vil være subjektive og ikke dominante
 


 

running_man


 

Treningsmengden og formen din er med på å indikere hvor mye en svetter. Desto bedre trent du er, jo ere liter er det vanlig å svette.


 

Gjennom en god treningsuke, hvor mange timer trener du?

skintype


Din huddtype og pigmentnivå kan ofte være en indikator på hvor mange liter du sevtetr sat en indikasjon på konsentrasjonen av mineraler i svetten din.


Velg et av alternativene under for å beskrive hudtypen din.

house


Om en trener innendørs vil temperaturen ofte være høyere, luften tørrere og uten vind som kan kjøle deg ned. Driver du eksempelvis med hallidrett svetter en ofte mer enn ved utendørsidrett.


 

Indikér derfor hvor mye du trener innendørs.


 


 


 


 


 


 

Treningstemperaturen er med på å påvirke ditt væsketap gjennom treninger og konkurranse.


 

Angi hva din normale treningstemperatur nedenfor.


 


 


 


 


 


 

Muskelkramper er en klar indikasjon på at kroppen har lave væskenivå og/eller mineralnivå. Når muskelkrampene er dette siste varseltegn på at kroppen tilførsel av mineraler/væske.


 

I konkurranser som varer over 2,5 timer, har du opplevd muskelkramper?


.


 


 


 


 


 


 

Når du trener sammen med treningskompisene dine, kan du ofte se om du svetter mindre, like mye eller mer enn dem.


Velg et av alternativene nedenfor å indikere hvor mye du svetter kontra dine kompiser.


.


 


 


 


 


 


 

De este av oss får i seg nok natrium (bordsalt). De andre 3 essensiellemineralene er det vanskeligere å være på sikre siden gjennom vårt gjennomsnittlige kosthold. Ditt normale kosthold er derfor avgjørende for hvor mye kalium, magnesium og kalsium du får i deg gjennom ditt normale kosthold.

 

Hvor nøye er du på å få i deg tilstrekkelig av Magnesium, Kalium og Kalsium gjennom ditt daglige kosthold?


 


 


 


 


 


 

Etter treningsøkter er det smart med god hvile/restitusjon. Dette er viktig både for å få maksimalt utbytte av treningsøkten du la bak deg, men også for å være uthvilt til neste treningsøkt. Starter sliten treningsøkter, kan dette gjøre at utbytte av økten ikke er optimalt. Magnesium og kalium er viktige mineraler i restitusjonsfasen og er essensielt for at musklene skal slappe helt av.


Etter harde treningsøkter, slapper du kanskje av i sofa eller seng, opplever du at muskelen rett over kneet (Vastus mediales) rykker/småkramper?


 

Email