Intervju: ALEXANDER KRISTOFF

alex_superoats

Alexander Kristoff fra Stavanger SK har etablert seg som en av verdens beste sprintere og er ranket som norges beste syklist på UCI rankingen. Alex, som sykler på Pro Tour laget Katusha, begynner å bli en merittert syklist med Pro Tour seier, flere NM gull og bronsje i London OL.

Alex er en av våre utøvere som har brukt produktet helt fra det ble lansert og vi møtte han på Gran Canaria for høre hvordan han bruker Crampfix som en del av sitt daglige kosthold samt under konkurranser.

Hvor lenge har du brukt Crampfix?
Jeg har brukt det siden det kom ut. så begynner å bli en del år nå. Vet ikke helt hvor lenge.

Du bruker Crampfix hver dag, hvorfor det?
Jeg mener det er viktig å ta mineraler, så man er sikret å få i seg nok. Jeg har et variert kosthold, men tar alikevel mineraltilskudd for å være sikker på at jeg får i meg det jeg trenger. Dette gjør jeg også selv om jeg ikke er i konkurranse. Jeg trener ganske mye og da svetter man også en del. Gjennom svetten forsvinner mye mineraler som må bli erstattet.

Mineraler skal ha en positiv virkning på prestasjonsevnen over tid på lengre konkuranser, merker du noe til det?
Vanskelig å si siden jeg alltid bruker crampfix på løp. men jeg sleit med kramper før jeg begynte med crampfix. Har faktisk aldri hatt kramper når jeg har brukt crampfix. Det kan uansett ikke ha negativ effekt, spesielt i varme løp blir det ekstra viktig.
Er du alltid like flink til å bruke Crampfix på ritt?
Jeg har egentlig veldig gode rutiner på å få i meg nok mineraler på løp, både gjennom flasker og har alltid ekstra backup med Crampfix i lomma. Allikevel har jeg merket at hvis man begynner å gå tom av mineraler, kan man bli litt sløv.

Hvordan får du i deg Crampfix gjennom et ritt? Blander du i flasker eller har du med deg kapsler?
Begge deler, vi har flakser med mineraler/elektrolytter, Har også med meg 5-10 kapsler avhengig av vær og lengde på løpet med under shorts, eller i lommen.

Crampfix har en litt salt smak, hvordan opplever du det?
Jeg merker egentlig ikke noe til det hvis jeg har sportsdrikk. hvis man blander i rent vann, merker man nok litt smak

Besøk hjemmesiden til Alexander her: http://www.alexanderkristoff.com
Vi ønsker Alex lykke til i 2014 sesongen!

Comments are closed.