Birkentips – Ola Kjøren

ola2

Ola Kjøren er Norgesmester i Marathon terreng. Vi spurte Ola hvordan han brukte Crampfix under NM for å gi litt tips om hvordan en kan bruke mineralene mest mulig optimalt på Birkebeinerrittet

«Før et så langt og hardt ritt i varmen er det enda viktigere å være i balanse mineralmessig og de siste dagene brukte jeg 2-4 kapsler daglig fordelt på morgen og kveld.

Hver flaske på 7,5dl inneholdt to kapsler Crampfix hver. Tablettene kan deles i to og innholdet tømmes i flaskene, da får man en veldig bra påfyll av saltet underveis. Jeg hadde to kapsler på alle 6 flaskene jeg drakk på lørdag, og det gjorde at jeg kunne holde opp trøkket bra helt til mål!

Det å få kun mye søt drikke kan medføre at man blir litt lei av søtsmaken, og dermed er crampfix en pådriver til å dempe søtsmaken litt. Jeg liker dette godt, og medførte at jeg lettere klarte å få ned nok drikke allerede fra første time av rittet.
Noe jeg har fått i meg bra med drikke med sukker og crampfix på flaskene så følte jeg meg fortsatt bra siste 15-20km av rittet og holdt bra trøkk til mål. Hadde krefter i de siste bakkene også, og crampfix gjorde at jeg holdt ut helt til mål selv om dette rittet var nesten dobbelt så langt som årets nest lengste ritt så langt. «

Comments are closed.